Een passie delen...

Mozaïekworkshops voor jong en oud.

 

Algemene informatie

Op deze pagina kun je de data vinden waarop ik cursussen geef.

Na aanmelding kun je als cursist deelnemen op een middag- of avondcursus. Heb je een "eigen" groep (vanaf vier personen) dan stellen we samen in overleg een geschikte datum vast.

In het Atelier kunnen maximaal acht cursisten tegelijk aan de slag. Het grote voordeel van deze kleinschaligheid is dat er voor iedereen afzonderlijk voldoende deskundig begeleiding en aandacht is.

Bij de Kunstkring in Twello kan ik workshops geven voor grotere groepen.

Het is ook mogelijk dat ik een workshop op locatie geef. Materialen, gereedschappen en Tom-Tom in de auto en ik kom naar je toe!

 

Workshop met lunch

Deze dagworkshop mozaïeken, inclusief uitgebreide lunch, wordt ook gegeven in het Sunny ART Atelier, maar de lunch gebruiken we op eenandere unieke locatie.

In de ochtend wordt de groep ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Daarna volgt de uitleg wat we gaan doen deze dag. Het mozaïekprogramma komt overeen met de basisworkshop "Ontdek het mozaïeken".

We gaan aan de slag tot aan de lunch. Na genoten te hebben van een uitgebreide lunch maken we het mozaïekkunstwerk zover klaar dat het thuis, met duidelijke instructie, gevoegd kan worden.

De dag wordt afgesloten met een drankje en een hapje. Voor deze workshop zijn de tijden in overleg, maar ga uit van ongeveer 10 uur in de ochtend tot uiterlijk 4 uur in de middag.

Het tarief voor deze workshop is € 47,50 per persoon. Deze prijs is all-inclusive, alle materialen, gebruik van de gereedschappen, consumpties, hapjes en lunch.

Deze workshop wordt op aanvraag gegeven, met een minimum aantal van vier deelnemers.

Andere wensen zijn uiteraard ook bespreekbaar.

 

Basisworkshop

In deze workshop van 3 uur wordt kennis gemaakt met de materialen en gereedschappen en hoe hiermee te werken.

Er wordt een ontwerp gemaakt om een spiegel, fotolijst, (kaarsen)onderzetter of kleine schaal te mozaïeken. Daarna wordt dit ontwerp opgevuld met gesneden, geslagen en geknipte stukjes tegel, waarbij keus is uit een groot assortiment hoogwaardige mozaïek-tegels.

Met een duidelijke voeginstructie kan het gemaakte kunstwerk thuis gevoegd worden.

Het tarief voor deze workshop is € 29,- per persoon. Deze prijs is inclusief alle materialen, gebruik van gereedschappen en consumpties.

 

Vervolgcursus

Bij deze cursus van vier keer drie uur wordt veel aandacht besteed aan de techniek van het mozaïeken. Je leert snijden, knippen en knabbelen van tegels.

Allereerst wordt er een ontwerp gemaakt en overgezet op een Ikea "lacktafel" van 55 x 55 cm, een grote bamboeschaal of een eigen meegebracht tafeltje o.i.d.

De tweede en derde bijeenkomst worden volledig aan het mozaïeken besteed. De vierde bijeenkomst wordt het kunstwerk gevoegd in een standaardkleur of zelf gemengde voegkleur.

Het tarief voor deze workshop is € 75,00. Deze prijs is inclusief materialen, gebruik van gereedschappen en consumpties.

Voor elke extra bijeenkomst wordt €10,- berekend.

 

Mozaieken met overnachting

Soms wil je helemaal niet meer ophouden met mozaieken! Die gelegenheid bied ik je nu ook. Twee dagen volop mozaïeken met een overnachting in het gezellige B&B verblijf Sunny Stay.
Even er helemaal uit zijn met een vriendin, zus, dochter etc. en na twee dagen met een uniek kunstwerk huiswaarts gaan, wie wil dat niet?

Op de eerste dag word je ontvangen met koffie/thee en wat lekkers, en nadat je geïnstalleerd bent in de Sunny Stay beginnen we met het mozaïeken. Vooraf hebben we al overleg gehad over de wensen en mogelijkheden. Grotendeels komt deze mozaïek tweedaagse overeen met hetgeen geboden wordt in de vervolgcursus mozaïeken.

Na de lunch gaan we door tot een uurtje of 6; daarna is de avond aan je zelf…lekker een hapje eten in Twello of misschien wel een bezoek aan Hanzestad Deventer.

De volgende dag gaan we na het ontbijt verder met mozaïeken, de bedoeling is dat het kunstwerk voor de lunch zover klaar is, dat het na de lunch gevoegd kan worden.

Het voegen van je eigen kunstwerk is een feestje op zich! Nu zie je pas daadwerkelijk het resultaat van twee dagen intensief werken.

Eind van de middag sluiten we het arrangement af met een hapje en drankje, en ga je met een uniek mozaïek huiswaarts. Dit arrangement is te boeken voor 2 personen op doordeweekse dagen voor 150 Euro p.p. Deze prijs is inclusief al hetgeen beschreven is. Leden van Vrienden op de Fiets krijgen 7,50 Euro korting op het totaalbedrag.

 

 

Kinderfeestjes

Ook voor kinderen is mozaïeken geweldig!

Afhankelijk van het aantal kinderen worden deze feestjes in het Sunny ART atelier, of bij de Kunstkring gegeven. Maar het is ook mogelijk om de mozaïekparty bij de jarige thuis te geven, waarbij ik 20 Euro extra reken, exclusief de benzinekosten.

Ik heb geen standaard "recept", maar het programma en het mozaïeken is geheel afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de jarige.

Om wat mozaïek voorbeelden te geven: - IKEA lack spiegel, - sieradendoosje, - MDF ondergrond met een zelf getekend ontwerp, - of mini-kaptafel, of...of.....

En zo zijn er natuurlijk tal van voorbeelden te noemen, maar ik ben benieuwd wat je als jarige zelf voor ideeën hebt. Dus laat me dat weten, en we maken er samen een gezellig feestje van. De kosten zijn € 14,50 per kind waarbij alle materialen, gebruik gereedschappen, ranja en wat lekkers zijn inbegrepen. Vanaf vijf kinderen kan al een feestje worden besproken!

 
DMS